Södertälje

Välkommen till Södertälje

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Filmklubben våren 2018

maj 3 Kl: 14:30-16:30 CEST

Japp, det är gratis att vara med i våra filmklubbar! Hör av dig så skriver vi in dig!

Undrar du över något? Kontakta i så fall Daniel Johnston på ABF Södertälje-Nykvarn! E-post: daniel.johnston@abf.se, telefon: 08 554 424 48

TORSDAG 22 FEBRUARI
Borg
Året är 1980 och under den regnigaste sommaren på flera årtionden ska tennisens mest sägenomspunna turnering avgöras i Wimbledon. Hela världen väntar på att få se världens bästa tennisspelare Björn Borg spela hem sin femte Wimbledon-titel. Men bakom kulisserna är ett stort drama under uppsegling. Björn Borg är bara 24 år och en av sporthistoriens allra största ikoner – han börjar också närma sig slutet på sin karriär – han är slutkörd, utsliten och ångestriden.
Samtidigt har hans störste rival, den unge och talangfulle och fyra år yngre amerikanen John McEnroe bestämt sig för att ta över sin gamle hjältes plats på Wimbledon-tronen. Deras rivalitet driver på den legendariska duellen under 1980 års Wimbledon-mästerskap. Det här är historien om två män som blev legender och om priset som de tvingades betala.

Regi: Janus Metz Pedersen
I rollerna: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny
Speltid: 103 minuter

TORSDAG 8 MARS
Silvana – väck mig när ni vaknat
Silvana Imam har de senaste åren tagit Sverige med storm och hennes kompromisslösa texter har fångat en generation. I ”Silvana- Väck mig när ni vaknat” får vi följa henne på nära håll från undergroundartist till ikon, en resa som innehåller framgångar, motgångar och, inte minst, kärlek.
Det är en unik skildring av en artists genombrott och hennes kamp med rollen som förebild och sina egna förväntningar. Eller helt enkelt Silvana Imam bakom den offentliga mediebilden.

Regi: Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
I rollerna: Silvana Imam, Beatrice Eli
Speltid: 91 minuter

TORSDAG 22 MARS
Korparna
Den svenska landsbygden på 1970-talet. Agne sliter hårt för att få gården att gå runt. Pressen ökar när arrendeägaren vill modernisera och hotar att säga upp arrendet. Agnes familj har brukat gården i generationer och han har hoppats att äldste sonen Klas ska ta över den. Klas däremot vill inte gå i faderns fotspår, men vill inte heller lägga ytterligare börda på sin far. En man som redan verkar ha fått nog av verkligheten.

Regi: Jens Assur
I rollerna: Reine Brynolfsson, Valter Skarsgård, Peter Dalle
Speltid: 106 minuter

TORSDAG 5 APRIL
The Square
I en nära framtid är Christian chef för X-Royal, ett museum för samtidskonst inrymt i Stockholms slott. Museets senaste utställning är installationen The square, en avgränsad ruta där tillit ska råda mellan människor. När Christian blir rånad och försöker få tillbaka sina saker och en PR-byrå skapar ett viralt marknadsföringsklipp blir Christian och museet måltavlor för ett mediedrev.

Regi: Ruben Östlund
I rollerna: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary
Speltid: 142 minuter

TORSDAG 19 APRIL
Yorgus Lanthimos-special!
Giorgos Lanthimos, född 27 maj 1973 i Aten, är en grekisk filmregissör och manusförfattare. Han regisserade reklamfilmer, musikvideor och kortfilmer på 1990-talet. Hans film Dogtooth från 2009, blev ett internationellt genombrott och vann bland annat Un certain regard-priset vid filmfestivalen i Cannes, Bronshästen vid Stockholms filmfestival och en Oscarsnominering för bästa icke-engelskspråkiga film. Dogtooth följdes 2015 av den engelskspråkiga debuten The lobster, för vilken Lanthimos vann Prix du Jury i Cannes och nominerades till Oscar för bästa originalmanus. Hans andra engelskspråkiga film, The killing of a sacred deer, vann manuspriset vid filmfestivalen i Cannes 2017.

11.00 The Lobster
En kärlekshistoria i en dystopisk nära framtid där ensamma människor arresteras och överförs till ett kusligt hotell. Där är de skyldiga att finna en matchande partner inom en period på 45 dagar. Om de misslyckas förvandlas de till ett djur och släpps ut i skogen.

I rollerna: Collin Farell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Olivia Colman
Speltid: 119 minuter

13.30 The killing of a Sacred Deer
Den framgångsrike kirurgen Steven, som utåt sett verkar lycklig med sin hustru Anna och barnen Kim och Bob. Men han är samtidigt bäste vän med 16-årige Martin. Denne allvarligt lagde tonåring hälsar på Steven på sjukhuset, dyker upp i hans hem och bjuder hem honom till middag med sin ensamstående mamma. Martin verkar ha någon hållhake på sin framgångsrike vän; frågan är vad den udda vänskapen grundar sig i och vad den kan få för konsekvenser.

I rollerna: Collin Farell, Alicia Silverstone, Nicole Kidman
Speltid: 121 minuter

TORSDAG 3 MAJ
Den okända flickan
Jenny, en ung läkare, har precis stängt sin mottagning när det ringer på dörren. Hon öppnar inte och morgonen därpå får hon höra att en ung flicka har hittats död i närheten. Flickans identitet är okänd. Jenny fylls av skuldkänslor. Hon kan inte släppa fallet och bestämmer sig för att ta reda på vem flickan var och vad det är som egentligen har hänt.
Bröderna Dardenne gör sin högst personliga version av deckargenren. Fylld av nerv, mänsklighet och empati.

Regi: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
I rollerna: Adèle Haenel, Olivier Bonnaud, Louka Minnella, Yves Larec
Speltid: 113 minuter

TORSDAG 17 MAJ
Flickan, mamman och demonerna
I en lägenhet låser Siri, en ensamstående och psykotisk mamma, in sig själv tillsammans med sin dotter. Här är det nämligen demonerna som styr. Ti kan höra mamman när hon pratar med demonerna, hon ser mammans förändrade och slutna ansikte. Men demonerna som mamman talar med, kan Ti vare sig höra eller se. Situationen blir farlig när demonerna tar över hela Siris värld. Livsfarlig, faktiskt. Siri är inte Siri längre. Det är som att hon själv har förvandlats till en demon. Så för att överleva tar Ti till sin fantasi och beslutar sig för att besegra mammans demoner.
Suzanne Osten tar avstamp i sin egen uppväxt och berättar en lika färgstark som gripande film om ett barns kärlek och lojalitet till sin förälder.

Regi: Suzanne Osten
I rollerna: Maria Sundbom, Esther Quigley, Maja Embrink
Speltid: 90 minuter

 

Detaljer

Datum:
maj 3
Tid:
14:30-16:30
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/1676284432437223

Arrangör

ABF Södertälje-Nykvarn

Plats

ABF Södertälje-Nykvarn
Nedre Torekällgatan 7
Södertälje, 15172 Sweden
+ Google Map