Södertälje

Välkommen till Södertälje guiden.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Glocal Film Festival – Södertälje 18 september

september 18 Kl: 13:00-16:00 CEST

Gratis

Världens ledare har förbundit sig till 17 Globala mål för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030. Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen. Genom de Globala målen för hållbar utveckling kan det här uppnås. I alla länder. För alla människor.

GLOCAL FILM FESTIVAL

17 MÅL 17 STÄDER 17 FILMER

Bra film gör mer än förklarar. Bra film rör och berör.

Glocal Film Festival är en ambulerande kostnadsfri filmfestival kring de globala målen för hållbar utveckling. 17 mål presenteras i 17 städer under 17 veckor. Med 17 geografiskt spridda filmvisningar – kopplade till vart och ett av de globala målen för hållbar utveckling – och med efterföljande samtal med inbjudna samtalsledare och organisationer syftar festivalen till att skapa uppmärksamhet och engagemang för de globala målen, både enskilt och tillsammans.


Välkomna till en höst fullspäckad med inspirerande och givande film- och samtalsprogram för vår tids viktigaste åtagande – välkomna till Glocal Film Festival – i Södertälje 18 september!

MÅL 3: HÄLSA OCH VÄLBEFINNANDE

God hälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential och att bidra till samhällets utveckling. God hälsa innebär även en god psykisk hälsa.

Idag är fler än 65 miljoner människor på flykt i världen på grund av krig, våld eller orimliga livsvillkor i sina hemländer. Under år 2016 tvingades 20 människor lämna sina hem varje minut, eller 28.300 människor varje dag. Att fly och komma ny till ett land kan innebära stora påfrestningar. Alla människor är födda fria och att fly är en mänsklig rättighet – men när medborgarskap inte är det, vad händer då? Hur påverkar hot om utvisning – kanske från ett land man levt i hela sitt liv, eller flytt undan fysiskt våld för att komma till – en individs välbefinnande?

Den 18 september gör Glocal Film Festival det globala lokalt genom att lyfta fram och sätta den psykiska ohälsan i centrum. Filmen som introducerar mål 3 är den amerikanska spelfilmen From Nowhere (Matthew Newton, 2016). Föreläser efter filmen gör Psykologer utan gränser: Hur hänger migration och psykisk ohälsa ihop? Hur kan vi agera stöttande som medmänniskor – utan att bränna ut oss själva?

I samarbete med fyra gymnasieskolor i Södertälje, erbjuder Glocal Film Festival även ett panelsamtal med representanter från gymnasieskolan om hur vi kan och bör arbeta för att minska den psykiska ohälsan bland elever?

Läs mer om tider och program på vår hemsida!

FÖRBOKAS!
Arrangemanget är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsat och förbokas via: www.glocalfilmfestival.com.

När? Tisdag 18 september, kl.13.00-16.00

Var? Estrad, Södertälje Stadscen, Campusgatan 26

Boka: www.glocalfilmfestival.com

FROM NOWHERE (Matthew Newton, 2016)
Tre tonåringar – Moussa från Guinea, Alyssa från Peru och Sophie från Dominikanska Republiken – kom alla till USA som barn och nu pluggar på ett gymnasium i Bronx. Som sina jämnåriga vill de hänga med vänner, bli kära och planera för college, men i motsats till sina amerikanska klasskamrater är de papperslösa och lever under ett ständigt hot. Ett hot om att bli borttvingade från den värld som de känner som sin – men som myndigheterna inte menar är deras.

#GOGLOCAL

Med hjälp av hashtaggen #goglocal kan du dela med dig av vad just du/din arbetsplats/skola/kommun gör för de globala målen. Genom att lägga upp en bild och tagga #goglocal på Instagram kvalificerar du också ditt bidrag till Glocal Film Festivals hållbarhetspris!

Vinnarna utses på Glocal FIlm Festivals avslut i Stockholm den 17 december.

Glocal Film Festival genomförs av FilmCentrum / FC BIO med stöd av Svenska Postkodstiftelsen och i samarbete med Universitet- och högskolerådets verksamhet Den globala skolan och UNDP Sverige.

Boka kostnadsfria biljetter här

 

Detaljer

Datum:
september 18
Tid:
13:00-16:00
Pris:
Gratis
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/294735031324121/

Plats

Södertälje stadsscen ESTRAD
Campusgatan 26
södertälje, 151 32 Sverige
+ Google Map

Kommentera

Loading...