Södertälje

Välkommen till Södertälje guiden.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Quilty 25 år – med rivig och vacker irländsk folkmusik

september 23 Kl: 19:00-21:00 CEST

265 Pris

Quilty bildades 1993 och är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Nu firar Quilty 25 år med en omfattande jubileumsturné över hela Sverige!

Med sitt fantastiska musikanteri, sin djuplodande kunskap i genren och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken och hänfört sin publik på konserter, festivaler, workshops, kör- och symfoniorkester-samarbeten och inte minst genom sina tre album A Drop Of Pure, I’m Here Because I’m Here och Apples In Winter. Till jubileumsåret har Quilty även gett ut ett fjärde album under namnet ”Quilty 25”.

På jubileumskonserten bjuder Quilty på ett medryckande program med det bästa från de gångna 25 åren blandat med nya musikaliska pärlor och tidigare icke utgivna låtar. Extra allt i musikalisk högform!

Bandmedlemmarna:
🎵 Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo och tin whistle): Dag har spelat i irländska gruppen Eitre och ingått i flera musikaliska samarbeten med bland andra Sofia Karlsson. Han har varit med och skapat emigrantvise-projektet ”Thousands are Sailing” och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”. Dag har dessutom ett förflutet i symfonirockbandet Tribute från Norrköping. Vid sidan om Quilty uppträder Dag regelbundet som soloartist.

🎵 Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin och sång): Gideon är en multi-instrumentalist som under 1980-talet var bandledare i ovan nämnda gruppen Tribute. Han har även turnerat med Sofia Karlsson och genomfört musikaliska projekt tillsammans med klassiske tubavirtuosen Öystein Baadsvik. Till vardags driver Gideon en egen musikskola i Oslo.

🎵 Esbjörn Hazelius (fiol, sång och gitarr): Esbjörn är känd från produktionen ”Jul i Folkton”, Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist och från musikaliska samarbeten med Sofia Karlsson och Ale Möller Band med flera. Esbjörn har även producerat och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”.

🎵 Staffan Lindfors (kontrabas): Till jubileumskonserten återförenas Quilty med sin tidigare bandmedlem. Även Staffan har turnerat med Sofia Karlsson, men mest känd är han som basist i folkkära orkestern Östen med Resten.

 

Detaljer

Datum:
september 23
Tid:
19:00-21:00
Pris:
265 Pris
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/900763186780966/

Plats

Kulturhuset i Ytterjärna i Järna
Kulturcentrum Järna
Järna, 153 91 Sverige
+ Google Map
Telefon:
08-554 302 01
Webbplats:
http://kulturhuset.nu/

Kommentera

Loading...