Tokstan.nu

Välkommen till Södertälje

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Överleva i naturen – kollaps

november 24 .Datum / Tid: 14:15-november 26 .Datum / Tid: 16:00 CET

Allt fler inser att saker och ting inte står rätt till – att civilisationen som vi känner idag snart kan vara ett minne blott.

Naturliv ger dig nu möjligheten att uppleva ett sådant kollapsscenario ute i naturen där möjligheterna att överleva är som högst. När mat och resurser i samhället tar slut vill man vara långt ifrån desperata människor.

Under den här kursen lär du dig grundläggande överlevnadskunskaper – att skaffa det du behöver direkt från naturen runtomkring dig. Du kommer få lära dig att bygga skydd, göra upp eld genom friktion (bågdrill), ätliga växter, fiske, primitiva jaktmetoder, orientering utan karta och kompass och att upprätthålla gruppens oavbrutna spejande i alla lägen. Utöver dessa grundläggande kunskaper kommer vi ha fokus på att inte synas, höras och lämna så lite spår som möjligt efter oss. Du kommer att få uppleva ett scenario där du behöver vara medveten, på alerten och där vi inte har råd att göra misstag.

Ensam är inte stark, stor vikt kommer att läggas på att samarbeta i grupp, att leva som människan levt i tusentals år – som nomadiska jägare och samlare. Helgen ägnas åt ett simulerat kollaps- och överlevnadsscenario där vi skapar en så realistisk situation som möjligt. Vi kommer att ha en del förnödenheter med oss samtidigt som vi lär oss överleva med det som naturen ger oss.

Målet med kursen är inte endast att överleva en samhällskollaps, utan att lära oss leva i naturen på ett hållbart sätt som kan fortlevas i generationer efter oss. Att bli ett med Moder Jord ger oss högst chanser att överleva samtidigt som det är det enda verkligt långsiktiga sättet att leva för oss människor. Den här kursen ger en djupdykning in i den livsstilen.

Det kommer att finnas gott om tid att dela tankar och känslor kring en kommande samhällskollaps och överlevnadssituation – och möta andra som tänker och planerar inför det. Genom kursen tar vi vårt ansvar i att vara så förberedda och resilienta som det går inför framtidens utmaningar. Det är lättare att hålla en brinnande eld vid liv än att i all hast starta en ny!

Kostnad: 2500kr

För mera info, frågor och anmäla kontakta oss på naturliv

För mer info, frågor och anmälan kontakta oss på info@naturliv.org eller 0736789554 (Johan).

När allt går åt skogen, drar vi dit!

Detaljer

Börjar:
november 24 .Datum / Tid: 14:15
Slutar:
november 26 .Datum / Tid: 16:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/401242580277962

Arrangör

Naturliv

Plats

Naturliv